Feđa Štukan čovek sa pedigreom – Ekskluzivno na auto moto svetu

Poznati na auto moto svetu

Feđa Štukan čovek sa pedigreom -
Ekskluzivno na auto moto svetu

Zdravo Feđa. Želimo ti toplu dobrodošlicu na portal www.auto-moto-svet.rs. Ćaskaćemo o svemu, ne samo o automobilima, čisto da ti najavim. 😊

Poznat si televizijski i pozorišni glumac, a naša publika te je malo bolje upoznala kao “Bubona” lika kojeg glumiš u seriji “Klan”.

Kakvi su tvoji utisci o samoj seriji “Klan”, i po čemu ćeš je pamtiti?

Upoznao sam jako talentovane glumce i jako kvalitetne ljude sa kojima se danas družim, to je najvrijednije od svega. Uradili smo dobar posao, to je takođe dobra stvar ali ne kao ova prva. Igrao sam stvarnog lika, to je nosilo određenu odgovornost ali je bilo nevjerovatno zanimljivo za sam proces stvaranja.

Istraživali smo dosta o tebi, zaista si vrlo interesantna ličnost. Podatak koji nam je bio simpatičan, jeste da smo saznali kako si kao mlađi imao i svoj bend.

-Imao sam ih puno. Od drugog razreda osnovne svirao sam po bendovima, prvo klavijature u bandu Konvoj, zatim bas gitaru u bandu Stela, onda par bendova – zaboravio sam ime, a nakon što sam upisao Akademiju Scenskih Umjetnosti gdje sam školovao glas, počeo sam pjevati u bendu Almanah, zatim u bendu Dobitnici Medjunarodnih Priznanja. Danas tek ponekad snimim nešto u kućnom studiju, nemam vremena da se posvetim muzici koliko bih volio, ona je moja prva ljubav.

Sledeće pitanje se samo nameće kada je muzika u pitanju, kao i automobili.
Šta je ono što voliš da slušaš u toku vožnje?

-Auto vozim samo kad je baš loše vrijeme, inače, ako ne letim, vozim motor. Imam dobar sound sistem u kacigi i slušam svašta, zavisi od raspoloženja, svijetla i scenografije. Kad vozim po kiši slušam Stinga, za oblačnog vrijemena slušam Baha, Mocarta, Orfa, Vivaldija…za zalaske sunca uz more imam posebnu play listu, Shagy sa Stingom, Marley, Deep Forest…čak imam jednu listu kad vozim na suprotnu stranu od zalaska, na njoj je Marley, Moloko, Bovie, Dhafer Yousef, Pips čips i videoklips, Edo Majka, ElemNejse, band Skroz iz Sarajeva, Marčelo, . Zalasci su mi jako bitni. To je moj religijski momenat. Al Di Meola i Return To Forever su neizostavni na svim play listama. Na autoputu uglavnom Jaco Pastorius, Stanley Clark, Leny White, Chick Corea i u zadnje vrijeme The Rodrigues Brothers. Kad vozim brzo krivudavim putevima, onda slušam Rage Against the Machine, Clowfinger, System of Down, Ramstein, Senser, Iron Maiden, Bruce Dickinsona, Rollins Band. Izbor muzike zavisi i od brzine kojom želim da se krećem.

Kako bismo ispratili sam duh portala www.auto-moto-svet.rs, moram te pitati logično pitanje.
Koji je tvoj omiljeni automobil i zašto?

-Moja prva vozačka dozvola je bila pilotska, zatim druga pilotska – za drugu letjelicu, zatim dozvola za motor, onda padobranska dozvola, tek onda, kad mi se ćerka rodila, položio sam za auto, onda je opet došla druga padobranska dozvola, još jedna pilotska… Pokušavam da ti objasnim gdje mi se kola nalaze na listi prioriteta. Prvo auto koje sam kupio je bio BMW 3 karavan, zatim Toyota RAV4, onda Mercedes B. Bilo je zabavno voziti BMW, oni zaista prave vrhunske mašine, zadnja tri motocikla su mi BMW GS Adventure. Prvo 1200, zatim 1250. Ako mene pitaš, BMW je moj konačan odgovor što se tiče cestovnih vozila, sve je na tim vozilima prilagođeno vozaču i užitak je maksimalan, mislim da ni jednan drugi proizvođač vozila ne ulaže toliko napora da vozača učini toliko sretnim. Prije nekoliko godina imao sam sudar, udario sam motorom u golfa koji je oštro skrenuo lijevo kad sam preticao kolonu brzinom od 120km/h. Šteta na golfu je bila totalna, dok sam na motoru imao štetu od 11 Eura, zapravo jedino je nosač maglenke pukao, i to ne skroz. Ja sam ostao na motoru, nisam pao. Tad sam shvatio zbog čega BMW motor toliko košta, da sam bio na bilo kojem drugom motoru, bilo bi nekoliko mrtvih, uključujući i mene. Tad sam shvatio da BMW uopšte nije skup.

“Patriotozam je za ograničene. Cijeli svet je tvoj. Imaš pravo na njega.Istraži ga.Od putovanja ne postoji bolje iskorišteno vrijeme.” – citat je iz tvoje knjige “Blank” , koja je ušla na Univerzitet u Mostaru, Univerzitet “Goldsmiths” u Londonu…
STVARNO SVAKA ČAST!

Možeš li podeliti sa nama,  kako si došao na ideju da napišeš knjigu?

– Prijatelji su me nagovorili da počnem pisati.

Vrlo si interesantna i svestrana ličnost, ima te u raznim poljima i oblastima. Pored glumačke karijere, saznajemo i da si pilot.
Jel’ to ostvarenje dečačkog sna, ili samo splet sjajnih okolnosti?

-Ja sam pilot od svoje treće godine, samo je trebalo malo vremena da dobijem dozvolu. Avijacija je virus, lako se zaraziš a nema lijeka. Letim aktivno 20 godina i predajem teoriju u pilotskoj školi. Letim tri letjelice i padobranac sam sa doživotnom dozvolom. Ja sam pilot puno više nego što sam glumac ili bilo šta drugo, jedino sam otac više od toga.

Sarađivao si sa mnogim domaćim i svetskim glumcima, ko je po tebi  bio najzahtevniji za saradnju?

-U teatru sam par puta naletio na ozbiljne seronje, na filmu nikad nisam imao većih problema jer biram s kim ću raditi, ovaj posao uvijek mora da bude zabavan inače je mučenje a mučio sam se i previše, ostatak života želim isključivo da uživam.

Za kraj ovog intervjua, uglavnom svakog sagovornika zamolimo za jednu kratku motivacionu poruku za sve čitaoce  portala www.auto-moto-svet.rs.

Izvoli, koja bi bila tvoja poruka?

-Ugasite društvene mreže i portale. Bavite se sportom. Ne osuđujte nikoga, nemate vremena za to. Radite samo ono što volite, ne radite ništa na silu. Ne postoji model po kojem se treba živjeti. Ne poredite ništa ni sa čim. Ne slušajte apsolutno nikoga. Život je nepravedan, ne očekujte kosmičku pravdu. Prevaziđite traumatična iskustva, izvucite pouku, ne robujte događajima iz prošlosti. Vjerujte u Boga ako vam to pomaže ali bježite od religije. Čitavu vječnost ćete biti mrtvi, dok ste živi – mislite samo na život. Budite svjesni prolaznosti i bićete zahvalni na svakom novom danu. Uživajte u ovom trenutku kao da je poslednji jer možda to i jeste. Ginite za svoje ideale, nikad za tuđe. Uživajte, to je smisao života.

intervju pripremila: Ana Popović
fotografije: Vesela Mišković

Za još sličnih tekstova posetite naš BLOG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *