Rade Ćosić – sa aftera na auto moto svet

Poznati na auto moto svetu Vesti

Rade Ćosić - Sa aftera na auto moto svet

  Zdravo Rade, dobro nam došao u naš skromni auto moto svet Kutak. Hvala puno na izdvojenom vremenu, I na ovim redovima koje ispisujemo zahvaljujući tebi. Kakav si kada su automobili u pitanju? Strastven vozač ili praktičan?

-Strastven. Kraj 🙂 Šalim se. Praktičan sam, kad se radi o saobraćaju, ali kad vozim karting, strastven. Oko pet puta sam vozio karting i svaki put sam ispao sa staze, svaki put me povuče da probam nešto drugo i ispadnem. Jednog mog druga ne puštaju u kladionicu, a verujem da mene neće pustiti više na karting stazu 🙂  

Za one koji nisu ispratili tvoju karijeru, gde bi mogli trenutno da pogledaju neku predstavu ili film u kojem igraš ?

Trenutno snimam Igru sudbine, emitovanje nove sezone počinje od 04. februara. A mogu da me gledaju i u filmovima Ekipa i Afterparti na Apollonu, odnosno seriji Ekipa na UNA tv, kao i u seriji Tate koja se reprizira na Prvoj. Takođe, i u seriji i filmovima Montevideo Bog te video. Predstave tek od 2023.

 

Koji automobil je bio tvoj prvenac, a koji voziš trenutno?Kada biraš automobil za svoje potrebe, šta je ono na šta najviše obraćaš pažnju ?

 

-Moj prvi auto je bio yugo za američko tržište, nakon toga imao sam još tri Yuga, svi su bili za američko tržište. Da se razumemo jedina razlika je u migavcima, par nekih detalja i na brzinometru su milje, umesto kilometara 🙂 Na to sam se vadio kad sam vozio brže 🙂 Posle je došao Ford Focus, njega sam kupio zbog uticaja Kolima Mekrea, fantastičan auto stvarno, pa sam posle uzeo Bmw seriju 1, a sad imam novi Mini. Najčešća boja mojih automobila (ako ne računam Yugo koji je uvek bio trula višnja) je plava.

Kada bi dobio ponudu da imaš autorsku emisiju čija bi tema bila automobilizam, kako bi to izgledalo? Možeš li onako napraviti jednu improvizaciju, pa nam u par reči najavi tu emisiju onako u svom fazonu?

-Dobrodošli u nešto sto jeste auto emisija, ali ne ostajte ukoliko ne možete da gledate sudare ili nesreće, jer dok su moji gosti za volanom, niko nije siguran 🙂

Naravno, malo ćemo popiti, da pokažemo šta nije dobro kod vožnje u pijanom stanju, ne zato što moji gosti piju, a i da ne piju, popiće, jer sam im spremio vode sa malo rakije, reći ću im da je to vodica sa najvišeg izvora i da je zato takvog ukusa 🙂

Tu namignem. Nadam se da ste se vezali ili da su vas žene vezale za trosed, kao mene kad gledam auto moto emisije, jer krećemo.

Brm brm. Neka trka s Radetom počne, ali, neka se ne završi. Ide škripa guma i zvuk (

blagog sudara) Naslov  “Neka trka, počneeee!! “

Jesi li kao glumac imao mogućnost da se oprobaš u nekim scenama opasnih vožnji, u nekim od filmova u kojima si igrao ?

-Za sad ne i dobro je što je tako bilo 🙂 Imaću tu priliku na leto kad snimamo film “Crne Trke- Start”, koji radim sa moja dva prijatelja Nikolom Burovcem i Danijelom Djuricem. To je izmedju redova i omaž jednom od mojih omiljenih domaćih filmova, Nacionalnoj klasi.

Šta je po tebi bitnije kada je automobil u pitanju. Osim naravno ekonomičnosti I praktičnosti, da li imaš neku marku kojoj si više privržen ili ti je potpuno svejedno ukoliko te on služi od tačke A do tačke B ?

-Pokušavam sebe da ubedim da je auto samo praktična stvar, ( od A do B, ponekad može i do C ;), ali kupujem srcem, odnosno ako imam novac srcem, a ako nemam, onda ništa. Volim

BMW, vozio sam većinu automobila i zato mogu da kažem Bmw. On je za mene najviše upravljiv, neki će reći tvrd, ali ja kažem precizan, zategnut je, niži, mada to zavisi i od toga da li je M ili ne, ukratko, estetski najbliže onome kako ja zamisljam šta je auto.

Kada pravimo intervjue sa glumcima, često ih zamolimo da podele neku anegdotu sa nama koja se desila u toku snimanja filma ? Pa imaš li neku takvu priču da nam ispričaš?

-Jao. Anegdota 🙂 Jednom smo za film “Afterparti” iznajmili od poznanika auto za snimanje. I čekajući kadar sedim ja s drugaricom i pričam i prijede nam se slatko, malo promuvamo po kolima i nadjemo najlepšu moguću čokoladu, naravno otvorimo je, pojede ona više, ali ni ja ne zaostajem, nadjemo posle šampanjac, otvorimo naravno, nadjemo kohibe, zapalimo naravno.

Počne snimanje, završi se. Auto se vrati vlasniku, zovu me iz produkcije i pitaju ko je uzimao stvari iz automobila, ja priznam da smo mi i da ćemo nadoknaditi štetu, na šta mi kažu da je decčo odložio veridbu, jer je šampanjac, kohibe i čokoladu kupio za tu priliku. I još se ispostavi da je po čokoladu išao u Belgiju, da pokaže koliko je voli 🙂 Mi smo pokazali da bi poklon bio uspešan, a dok nije otišao po sledeću čokoladu, raskinuli su, tako da smo ga verovatno spasili 😉

Za kraj intervjua, svakog sagovornika zamolimo da našim čitaocima portala www.auto-moto-svet.rs, pošalju jednu motivacionu poruku.
Izvoli…

-Vozite pažljivo, to je i dalje dovoljno brzo ako se prepustite vožnji 🙂

intervju pripremila: Ana Popović
fotografije: lična arhiva

Za još sličnih tekstova posetite naš BLOG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *