06.12.2020. STANJE NA PUTEVIMA – 07.55

Stanje na putevima

STANJE NA PUTEVIMA

• Savetuje se oprez prilikom vožnje i prilagođena brzina kretanja uslovima na putu, jer se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u košavskom području do 10.12.2020. godine duvati jak i olujni jugoistočni vetar, a na jugu Banata i sa orkanskim udarima.
U nedelju, 06.12.2020. godine, i u ponedeljak, 07.12.2020. godine, na jugu Banata, očekuju se najjači udari vetra, maksimalne brzine od 28 do 40 m/s (od 100 do 140 km/h), dok će u Beogradu, vetar dostizati maksimalnu brzinu od 20 do 23 m/s (od 70 do 80 km/h).

• Savetujemo maksimalan oprez pri vožnji i molimo učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

• Kula – Vrbas, od raskrsnice ulica Ise Bajića, Maršala Tita i Veljka Vlahovića do raskrsnice ulica Maršala Tita i Stevana Sremca – 06.12.2020. g, od 7 do 17 č, doći će do obustave saobraćaja zbog izvođenja radova na pojačanom održavanju i izradi habajućeg sloja. Alternativni putni pravac su ulice: Industrijska Zona – Petra Drapšina- Veljka Vlahovića – Ise Bajića – Laze Kostića – Stevana Sremca.

• Auto-put E-763, 7.12.2020. g., radovi na zameni nosača kamera u zoni tunela Brančić. Tokom izvođenja radova biće izmenjen režim saobraćaja u zoni tunela „Brančić” i naizmenično će biti zatvarene za saobraćaj preticajne saobraćajne trake u oba smera

• Auto-put E-70, deonica granični prelaz Batrovci – Kuzmin, zbog radova na zameni odbojne ograde u razdelnom pojasu, za saobraćaj su zatvorene preticajne saobraćajne trake u oba smera, dok se saobraćaj odvija voznim saobraćajnim trakama.

• Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

• Prema informacijama Uprave granične policije u 7.20 časova:
-na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

  • Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

• Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
Izvor: putevi Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *