07.10.2020. STANJE NA PUTEVIMA – 08.05

Stanje na putevima

STANJE NA PUTEVIMA

• Obilaznica oko Beograda, od tunela Straževica do petlje „Orlovača“, saobraćaj se odvija usporeno.
• Auto-put E-75, petlja Predejane-petlja Vladičin Han, kod mesta Momin kamen, od 07.10. do 01.11.2020.g., radovi na održavanju puta. Za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka Vranje-Niš između službenih prolaza, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno u kolovoznoj traci Niš-Vranje.
• Auto-put E-75, Bela Palanka – petlja Pirot Zapad, zbog izgradnje natputnjaka za saobraćaj zatvorena kolovozna traka smera Pirot-Niš na km 65+450 do službenog prolaza na km 67+540, dok se saobraćaj odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Niš-Pirot. Izmenjen režim saobraćaja je i u tunelu Sopot gde se saobraćaj odvija dvosmerno kroz desnu tunelsku cev (smer Niš-Pirot).
• Auto-put E-75, na petlji ,,Nova Pazova“, do 31.10.2020. godine, radovi na rekonstrukciji natputnjaka (na km 165+030). Radovi će se izvoditi u preticajnoj i voznoj saobraćajnoj traci i na levoj i na desnoj strani kolovoza, pa će se saobraćaj u oba smera (smer Novi Sad-Beograd i smer Beograd-Novi Sad) odvijati samo zaustavnim saobraćajnim trakama.
Zbog radova, za saobraćaj je i dalje zatvoren natputnjak, kao i isključenje za Novu Pazovu iz pravca Beograda ka Novom Sadu.
Alternativni putni pravac je petlja ,,Novi Banovci“ i ,,Stara Pazova“.
• Auto-put E-75, petlja Paraćin – petlja Pojate, i na delu državnog puta I B reda broj 23, na deonici petlja Pojate – Ćićevac, do 20.10.2020. godine, izmenjen režim saobraćaja zbog izvođenja radova na ispitivanju na ulivno – izlivnim rampama na petlji Pojate.
Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se na delu auto-puta E-75, na deonici petlja Paraćin – petlja Pojate, u smeru ka Nišu, odvijati uz sniženje brzine kretanja vozila uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, dok će se na delu državnog puta I B reda broj 23, na deonici petlja Pojate – Ćićevac, saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku signalizaciju.
• Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.
• Prema informacijama Uprave granične policije u 07.30 časova:
-na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,
-na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta,
-na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

• Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Izvor: putevi Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *