24.03.2020. STANJE NA PUTEVIMA – 14.33

Stanje na putevima

STANJE NA PUTEVIMA
• Savetuje se oprez prilikom vožnje i prilagođavanje brzine kretanja uslovima na putu, jer se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do srede, 25.03.2020. godine, očekuje stvaranje snežnog pokrivača u većini krajeva Srbije, a posebno na planinama i u nižim predelima istočne Srbije. Formiranje snežnog pokrivača očekuje se i na teritoriji Beograda. Danas, 24.03.2020. godine, usled jakog vetra, očekuje se stvaranje snežnih nanosa, naročito na istoku Srbije i u planinskim predelima. Slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se tokom dana u sredu, 25.03.2020. godine. Ekipe putara su na terenu i spremne su da reaguju po potrebi. Vozačima savetujemo da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo

• Raška-Novi Pazar, na mostu „Banjska petlja“ (ulaz u Novi Pazar). Završeni su radovi, most je otovren i saobraćaj se odvija normalno.

• Most preko reke Tamiš, kod mesta Orlovat, obustava saobraćaja zbog radova na redovnom održavanju, od 21.03.2020. godine do 20.08.2020. godine.
Alternativni putni pravci za vozila koja se kreću iz pravca Zrenjanina i Perleza ka Tomaševcu, Uzdinu i Kovačice preko mesta Orlovat, upućuju se na državni put II A reda broj 129, Farkaždin – Kovačica, a vozila koja se kreću iz pravca Padine i Kovačice ka mestu Orlovat, i dalje prema Zrenjaninu, upućuju se na državni put II A reda broj 129, Farkaždin – Perlez.

• Kladovo – Brza Palanka, od 23.3.2020.g. do 1.6.2020.g., – obustava saobraćaja zbog radova na rekonstrukciji mosta u Grabovici. Alternativni putni pravac za putnička motorna vozila su lokalne ulice u mestu Grabovica, dok će saobraćaj za sva teretna motorna vozila (kamione, kamione sa prikolicom, šlepere) i autobuse biti preusmeren na sledeće alternativne putne pravce: Negotin – Štubik, Klokočevac – Porečki most i Porečki most – Kladovo.

• Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

• Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Izvor: putevi Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *