29.03.2020. STANJE NA PUTEVIMA – 17.40

Stanje na putevima

STANJE NA PUTEVIMA
• Auto – put E-75, petlja Brestovac – radovi na izgradnji nove bočne naplatne stanice. Za saobraćaj je zatvorena petlja „Brestovac“. Preporučeni alternativni putni pravac iz pravca Niša ka Leskovcu, kao i iz pravca Preševa ka Nišu – petlja „Doljevac” za sve kategorije vozila.

• Sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

• Ljubovija – Rogačica, radovi na mostu preko reke Trešnjice. Saobraćaj za putnička motorna vozila naizmenično jednom saobraćajnom trakom. Zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone. Alternativni pravac za teretna motorna vozila:Valjevo – Debelo brdo – Rogačica.

• Auto-put E-70, granični prelaz Batrovci – Kuzmin 1, zona benzinske stanice NIS Petrol – radovi u smeru od Beograda ka graničnom prelazu Batrovci (3 km pre petlje Adaševci). Saobraćaj se odvija dvosmerno na desnom poluprofilu auto-puta. Benzinska stanica NIS Petrol koja se nalazi u zoni radova je zatvorena.

• Vozačima savetujemo da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

• Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

• Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova:
-na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,
-na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

• Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Izvor: putevi Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *