31.07.2020. STANJE NA PUTEVIMA – 08.12

Stanje na putevima

STANJE NA PUTEVIMA

• Auto-put E-75, Subotica – Novi Sad, u smeru ka Novom Sadu, u blizini petlje „Vrbas”, izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza, do 15.08.2020. godine

U zoni radova, saobraćaj je preusmeren u preticajnu traku smera Novi Sad – Subotica, gde se odvija dvosmerno.

Na ovoj deonici, saobraćaj je moguć i kolovoznom trakom smera Subotica – Novi Sad samo zaustavnom trakom, nakon uključenja sa benzinske pumpe „Mandić”.

Na petlji „Vrbas” omogućeno je uključenje i isključenje sa auto-puta u oba pravca, s tim da je potreban dodatni oprez kod uključenja na auto-put sa petlje „Vrbas“ ka Novom Sadu zbog ukrštanja saobraćaja u zaustavnoj traci.
Isključenje sa auto-puta na petlju „Zmajevo“ iz pravca Subotice nije moguće dok traju radovi, dok je uključenje na auto-put prema Novom Sadu moguće.
U okviru izvođenja radova na rehabilitaciji kolovoza, na mostu preko kanala Dunav—Tisa—Dunav, kod petlje „Vrbas”, saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom tarkom, u pravcu Subotica – Novi Sad.
• Pakovraće– Užice,u sklopu aktivnih radova na pojačanom održavanju na državnom putu I B reda broj 23, od 27.07.2020. do 31.07.2020.g., zbog radova na kavanju kosina na deonici Gorjani – Sevojno, dolaziće do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta. Nakon povremenih obustava, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
• U Temerinu (drž.put II A reda br.102) od 27.07. do 10.08.2020.g., obustava saobraćaja zbog radova na redovnom održavanju kolovoza. Alternativni putni pravac je preko Siriga i Srbobrana.
• Petlja Markovac – Svilajnac, obustava saobraćaja zbog radova na sanaciji mosta preko reke Rače. Alternativni putni pravac za TMV iz pravca Niša i iz pravca Beograda je preko Velike Plane na Žabare, a iz pravca Despotovca teretni motorni saobraćaj se usmerava na Žabare. Planirani rok završetka radova 07.08.2020. g.
• Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.
• Prema informacijama Uprave granične policije u 07.30 časova:
-na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

• Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Izvor: putevi Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *