Kako sam vrlo lako rešila neprijatnu situaciju koja može svima da se desi?

Prijatelji portala

Na putu do posla me je izneverio akumulator!?

Nažalost, znam da se ovo često dešava, ipak svima vama koji čitate ovaj tekst želim da nikad ne dođete u ovu neprijatnu situaciju, a na kraju teksta daću vam i par saveta kako možete sprečiti da se ovo dogodi.

 

Ipak, čak i ako vam se desi da vas akumulator izneveri u nekom bitnom trenutku ne očajavate, moje iskustvo će vam sigurno pomoći, ovako je to bilo…

 

Prijatno martovsko jutro (nije bila zima, mislila sam da se akumulatori kvare samo zimi…), izašla sam iz zgrade i krenula ka parkingu, ništa nije slutilo na problem. Ipak, kada sam želela da startujem svog ljubimca, bio je mrtav, bukvalno nije odavao znakove života.

 

U trenutku kao da me je udario voz, mislila sam da je neki veliki kvar, a kupila sam ga relativno skoro. Pozvala sam supruga, koji mi je rekao da je verovatno problem u akumulatoru i da je baš hteo da ga zamenimo ali pošto je izdržao zimu mislio je da će izdržati do sledeće…(bila sam jako besna)

 

Kao i 90% ljudi potražila sam pomoć na Google-u i kucala „zamena akumulatora Beograd“, prvi sajt koji se pojavio bio je Mobilna prodavnica akumulatora. Nisam puno gledala o čemu se radi, tražila sam samo kontakt telefon i odmah pozvala. Javio mi se Igor, rekla sam mu šta mi se desilo i odmah mi je rekao da je gotovo siguran da je u pitanju akumulator, pitao me je „šta vozim“ i predložio idealan akumulator za moj auto. Iznenadila sam se kad mi je rekao da ga čekam na parkingu i da mi donosi akumulator za pola sata…Wooow!

Kada sam ga ugledala na parkingu ulepšao mi je dan, ne samo da je doneo nov akumulator, nego je najpre proverio da li je problem zaista u akumulatoru, kada smo ustanovili da jeste, zamenio ga je novim, testirao, a stari odneo na reciklažu. Sve smo završili u 15 minuta.

Nisam ni sanjala da ću tako lako rešiti problem, bez pomoći supruga ili prijatelja. Takođe, na akumulator sam dobila garanciju 36 meseci identično kao da sam otišla u prodavnicu i kupila.

Igore, hvala puno još jednom na svemu!

Kao što sam obećala na početku daću vam nekoliko saveta, kako da naslutite da se vašem akumulatoru bliži kraj:

  • Dešava se da automobil ne možete da upalite iz prve, čak i tokom letnjih dana.
  • Prilikom paljenja čujete kliktanje – Ovo je pokazatelj da akumulator nema dovoljno snage da pokrene motor.
  • Ukoliko motor „vergla“ ali neće da upali i ne rade svetla.
  • Akumulator jedan dan „zeza“, pa neko vreme lepo radi, onda opet „zeza“.
  • Nema svetla na komandnoj tabli kada okrenete ključ.
  • Često morate koristiti kablove da biste startovali automobil
  • Akumulator se isprazni nakon 20tak minuta ukoliko ne radi a upaljen je radio.
  • Radio se gasi povremeno.
  • Svetla i elektronika trepere kad se pritisne gas.

Za još sličnih tekstova posetite naš BLOG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *