Nebojša Milovanović: glumac u auto moto svetu

Poznati na auto moto svetu

Nebojša Milovanović o vožnji i automobilima

 Ćaos Nebojša. Hvala ti na izdvojenom vremenu, potrudićemo se da ovo druženje sa tobom provedemo u što opuštenijoj atmosferi. Znaš šta mi je prvo palo na pamet, kada si ti u pitanju ? Nedavno sam na Tv-u gledala “Bure baruta”, omiljeni Paskaljevićev film. Tu tumačiš lik “Bosanca”…scena pred sam kraj filma, kada te juri gomila ljudi i na kraju prasak i zapaljeni automobili. Da li znaš koliko je automobila stvarno uništeno u toj sceni ? izgleda toliko verodostojno, čini se gledaocu kao da gori ceo parking…zaista holivudski prizor.

-Ne znam tačno, ali znam da je to bila jedna od retkih produkcija u kojoj su zaista goreli automobili. Doduše, oni koji su već dugo bili na parkinzima i verovatno nisu bili u voznom stanju.
Jesi li i u privatnom životu za “muvanje” nekada iskoristio onu opasku koju izgovaraš u filmu “Lajanje na zvezde” :”Ja stvarno ne znam bolji način da se upoznam sa Vašom drugaricom” ?
-Jovan Slobenović je tražio savet od druga, a moram priznati da sam ja taj koji je davao savete za rečenice koje su palile pri muvanju. Pogotovo što znamo da je to muvanje u filmu bilo neuspešno.

Foto: Nebojša Babić

S obzirom da si otac četvoro dece, da li ti je odabir automobila za porodicu bio težak zadatak ? Naravno, možeš nam reći koji tip automobila voziš i zašto baš taj ?
-Bio nam je potreban automobil koji ima sedam sedišta, a pošto smo tada imali Ford fokus-a, želeo sam da ostanem u istoj porodici automobila i tražio sam fordov model s-max sa sedam sedišta. Kasnije sam saznao da u tom segmentu postoji Fiat 500 l Living,pa sam po prvi put kupio novi automobil i to u odličnoj varijanti motora i opreme. To je automobil koji se kao nov ipak može dobiti po najpovoljnijim uslovima jer se sklapa u Kragujevcu, i to je bilo presudno.
Skoro si bio gost u autorskoj emisiji Vesne Dedić “Balkanskom ulicom” i svašta nešto lepog si otkrio o sebi. Interesanto mi je bilo kada si ispričao kako si studirao veterinu, pa onda shvatio da nije to to.
Kako je došlo do te spoznaje u tebi ?
Totalno dijametralno …od veterinara do glumca, a dokazao si moguće. Kako si uspeo u tome?
-Veterinu sam napustio na drugoj godini, jer sam shvatio da je gluma poziv koji u meni gori i traži svoje ispunjenje, mada i dalje nosim lepe uspomene sa veterinarskog fakulteta, pogotovo kada sam nedavno u tom prostoru snimao scene za seriju 12 reči.

Foto: Nebojša Babić

Verujem da si vozač kao i svi drugi sklon i psovkama za volanom, u žaru gradskih gužvi i nesavesnih vozača. Kako uspevaš da se “ugrizeš za jezik”, kada su ti u kolima deca ? Jel uspevaš ili ipak nekada izleti?
– Dosta se kontrolišem ali nekada i ne uspem u tome. Onda moram da im objasnim celu saobraćajnu situaciju i da je i to deo kulture i vaspitanja.
Radiš li na nekom novom projektu, pored uloge u seriji “Tajne vinove loze” u kojoj te trenutno možemo videti.
Spremaš li šta novo ?
– Očekujem jednu premijeru u JDP-u u martu, ako uslovi dozvole kao i neka najavljena snimanja.
Foto: Nebojša Babić
Da li bi ukoliko uloga zahteva, bio ti taj koji vozi opasnu vožnju za potrebe filma, ili bi u tu svrhu koristio dublera ?
– Do sada sam uvek sam vozio automobil na snimanju, mada nije bilo zahtevnih scena. Voleo bih da se i to desi ali bi u tom slučaju zahtevao dodatnu obuku na automobilu koji treba da vozim u filmu.
Za kraj ovog intervjua, koji je protekao na obostrano zadovoljstvo, šta bi poručio mladima koji prate naš portal
www.auto-moto-svet.rs ?
Ajmo neku motivacionu poruku by Nebojša Milovanović, može?
– Moja poruka je da verujete u sebe, da se naoružate strpljenjem u životu i za volanom, i da uživate u vožnji, jer je i sam život jedna lepa vožnja. Što kaže Mika Antić “od zvezde se dečak uči da zapara nebo sjajem i od druma da se muči i vijuga za beskrajem”.
foto: Nebojša Babić
intervju pripremila: Ana Popović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *