Rambo Amadeus u plovidbi po auto moto svetu

Poznati na auto moto svetu Vesti

Rambo Amadeus u plovidbi po auto moto svetu

Dobro nam došao! Čast nam je da ugostimo jednog cara, mega, kilo, giga. Reci ti nama kakav bi car bio da si recimo reli vozač ?
– Pa ako je reli “of road” onda svakako Tera Car . Da pomenem usput, moja pokojna tetka Eva Rašković je sedamdesetih godina prošlog vijeka bila šampion u ženskoj kategoriji, vozila je stvarno kao zmaj.
Znamo da veoma brineš o ekologiji i da si čak i vozio automobil na struju. Misliš li da je to moguće da zaživi na ovim prostorima, ili ćemo još dugo da spaljujemo naftu ?
– Moraćemo da mijenjamo navike i prljave tehnologije da zamjenjujemo čistim, prije ili kasnije. Problem globalnog otopljavanja možemo da otklonimo samo promjenom navika i promjenom tehnologije.
Često se otisneš na pučinu i krećeš se samo snagom vetra. Da li misliš da treba ka tom izvoru energije da se okrene i automobilska industrija ?
– Energiju vjetra svakako treba eksploatisati, kad je već tu, kad vjetar besplatno duva. . Ja na svojoj jedrilici imam elekrični motor, i solarne kolektore. Motor mi je potreban 5 – 10 minuta dnevno, samo da uplovim i isplovim, pa mi to sunčeva energija preko kolektora obezbjedi . Nevjerovatno kako je dobar osjećaj – kad uključite motor, a znate da vam je energiju za kretanje dalo sunce. Mislim da je sistem – da na kući imate solarne koletkore – koji obezbjedjuju dovoljno struje za vašu kuću i vaš električni auto – dobra ekološka opcija. Onda praktično vozite auto na sunce.
Baš u pesmi Fap mašina spomenuo si kabriolet pun manekenki ,sa Knezom si vozio Ladu… Imaš li neku neobjavljenu pesmu gde se pominje neki automobil ili možda planiraš da pišeš na tu temu ?
– Nemam, na žalost, možda je vrijeme da se uradi neka .
Kao portal iz sveta automobilizma ne možemo, da ne pomenemo FAP MAŠINU .Šta te je navelo da napišeš pesmu baš o Fapu?
– Emocije. Pjesme se pišu zbog emocija, afiniteta, ljubavi. Fap 13 je kamion koji kad pogledam, srce mi zaigra. Prosto je tako. Volio bih da imam jedan – ali da je kao čaša. Čujem da ima tu i tamo – očuvanih, vatrogasnih …rado bih ga imao – za ukras.
Šta je bitno kada biraš automobil? Koji auto je ostavio na tebe najjači utisak , a koji želiš da zaboraviš da si ikada vozio i zašto ? 🙂
– Pa – da mi se dopadne. Da je pouzdan, da je precizan na volanu, da je tačan na gasu, i da je tih, ne volim dernjavu motora, cimanje, niske felne, ali ni ljuljanje zbog premekih amortizera. Prosto, volim da auto ide kao po šinama. Stabilno i precizno.
Nisam ja dovoljno auta promjenio da bi moj sud mogao da bude relevantan. Vozim uglavnom auta stara 5 – 10 godina, pa je jasno da u obzir dolaze dugotrajniji , izdržljiviji modeli. Trenutno vozim Subaru Forester, benzinac 2, 0. Ideja mi je da probam BMW i – električni, svidja mi se kako izgleda, … vjerujem da će mi se takodje jako dopasti. Volim tišinu u autu. Onda se osjećam kao da sam na jedrilici. S obzirom da mi je posao izmišljanje, kreacija, – veoma cijenim tišinu, da bih mogao da čujem sopstvene misli, samo gluposti mogu da se probiju kroz buku.
Ne znam da li si primetio da po gradu i gradskim gužvama ima sve više džipova kojima upravljaju žene vozači. Ranije su žene vozile što manje automobile, a danas što veće. Kako objašnjavaš tu pojavu da ne kažem taj fenomen?.
– Svakako da se u velikom autu i žene i muškarci osjećaju bezbjednije, Meni djeluje kao da su žene pozajmile od od muževa džipove da se provozaju, da probaju, pa im se veoma dopalo, to mi je sasvim ok, nekad muževi nisu davali ženama svoja auta, izgleda da se to sada promjenilo , mada bi bilo lijepo da po gradu svi vozimo mala auta, manje zagadjuju, lakše je perkirati.

Za kraj ovog intervjua,uglavnom sagovornika zamolimo za jednu kratku motivacionu poruku za posetioce portala www.auto-moto-svet.rs
Pa izvoli…

– Kolege vozači, trudimo se da nam rezervoar traje što duže, time manje zagadjujemo vazduh. Takodje, svi mi volimo autom da stignemo od vrata do vrata, a zdravo je prošetati. Uključimo na mobilnom telefonu aplikaciju koja broji korake, vrlo je zabavno i stimuliše . Auto se parkira negdje i opali šetnja po gradu, ima svašta lijepo da se vidi. Trajaće duže i naši automobili ali i mi, nema za nas ništa zdravije od šetnje.

intervju pripremila: Ana Popović
fotografije: lična arhiva

@ramboamadeus_official

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *