15.03.2020. STANJE NA PUTEVIMA – 17.30

Stanje na putevima

STANJE NA PUTEVIMA
• Auto-put E-70, između čeone naplatne stanice Šid i isključenja za Šid, smer granični prelaz Batrovci -Beograd, radovi na rehabilitaciji puta, od 16.03.2020. g. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno na levom poluprofilu auto-puta i neće biti omogućeno isključenje sa auto-puta za Šid, na petlji Adaševci, iz pravca graničnog prelaza Batrovci (vozila će se upućivati na petlju Kuzmin). Neće raditi benzinska stanica Mol, koja se nalazi u zoni radova. Takođe, od 16.03.2020. g, na petlji Adaševci biće opet u funkciji uključenje ka graničnom prelazu Batrovci iz pravca Šida.

• Kraljevo – Jarčujak (fabrika Leoni), od 17.03.2020. g, od 09 do 18 č doći će do obustave saobraćaja zbog radova na asfaltiranju puta. Alternativni putni pravac: ulica Jovana Deroka i ulica Vojvode Stepe.

• Leskovac – Vlasotince, deonica Leskovac jug–petlja na auto-putu E-75 (kod Vlasotinačkog mosta), u dužini oko 6,5 km – radovi na pojačanom održavanju kolovoza. Saobraćaj se odvija dvosmerno, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

• Sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

• Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:
Jošanička Banja – Kopaonik; Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica; Dubac – Ivanjica (Kaona)
Preko Brdo – Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar; Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar – Odvraćenica – Preko Brdo
veza sa državni putem 197 – Kumanica – Gleđica; Kopaonik – Rudnica; Granica PZP Kruševac/Novi Pazar – Kopaonik

• Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

• Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

• Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova:
-na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 300 minuta,
-na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 90 minuta,
Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

• Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Izvor: putevi Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *