28.05.2020. STANJE NA PUTEVIMA – 17.38

Stanje na putevima

STANJE NA PUTEVIMA

• Kneževići – Bela Zemlja – Užice, kod petlje Sušica do 25.6.2020. g – radovi kod petlje Sušica na sanaciji nadvožnjaka „Kneževići“ (prva faza). Stara rampa, iz Višegrada ka Užicu, proširena je za dvosmerno odvijanje saobraćaja.

• Auto-put E-75, (gradski deo), u smeru od Beograda ka Šidu (potez od fabrike „Ikarbus“ do skretanja za institut za stočarstvo), 30.5.2020. godine, od 7.30 do 14.30 č – radovi na košenju trave, grabuljanju sa sakupljanjem, utovarom i odvozu lakog otpada.
Radovi će se izvoditi u srednjem pojasu sa pomeranjima. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

• Auto-put E-75, petlja Smederevo-radovi na rehabilitaciji mosta iznad železničke pruge na prilazu naplatne stanice Smederevo, do 30.6.2020. g. U zoni radova, za saobraćaj zatvorena desna vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija dvosmerno levom voznom saobraćajnom trakom iz pravca Beograd ka naplatnoj stanici Smederevo.

• Tunel Železnik, tunel Lipak i tunel Straževica – do 31.5.2020. godine, od 22.00 do 05.00 č – radovi na čišćenju i pranju revizionih staza i kišne kanalizacije. Radovi se izvode u pokretu u oba smera, u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci, koja će biti privremeno zatvorena za saobraćaj. U zoni radova saobraćaj se odvija usporeno.

• Ub – Lajkovac – do 31.5.2020. g, od 7.00 do 15.00 č, radovi na košenju trave. Radovi se izvode u pokretu u razdelnom pojasu, a za saobraćaj se povremeno zatvara preticajna i zaustavna saobraćajna traka.

• Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

• Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova:
-na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,
-na graničnim prelazima Horgoš i Gradina, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

• Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Izvor: putevi Srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *