ALFA ROMEO – „TERENAC GODINE“

Vesti

Moćni model sa najjačim paketom opreme pobedio je na takmičenju magazina AUTO ZEITUNG. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ponovo je osvojio prvo mesto takmičeći se s poznatim nemačkim, italijanskim i britanskim brendovima

Model Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio za 2020. godinu osvojio je nagradu koju je ovaj italijanski terenac visokih performansi osvojio i pre dve godine: auto-magazin AUTO ZEITUNG je ponovo dodelio svoju nagradu „SUV godine“ vrhunskoj verziji od 375 kW (510 KS). Ovog puta, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio prevagnuo je nad 11 konkurenata, među kojima su bili najmoćniji terenci velikih nemačkih, italijanskih i britanskih brendova.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ima V6 bi-turbo benzinski motor, razvijen oslanjajući se na znanja brenda Ferrari. Njegovih 375 kW (510 KS) omogućavaju ubrzanje od nula do 100 km/h za 3,8 sekundi, i maksimalnu brzinu od 283 km/h. Agilno upravljanje je moguće zbog aktivnog vešanja s elektronskom kontrolom amortizera (AlfaTM Active Suspension), tu je i Alfa TM D.N.A. Pro Dynamic Driving Control sistem, koji je još bolji  zahvaljujući novom trkačkom „Race“ režimu, kočioni sistem visokih performansi Brembo® , AlfaTM Q4 pogon na četiri točka s elektronskom kontrolom, idealan odnos težine od skoro 50/50 između prednje i zadnje osovine, i vrlo direktan upravljački prenos. Sportska sedišta sa presvlakama od kože i materijala Alcantara®  i osmostepeni automatski menjač koji omogućava menjanje brzine pomoću ručica na volanu dodatno unapređuju ugođaj vožnje. Nedugo nakon premijere, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio postavio je rekord za obilazak kruga u kategoriji terenaca serijske proizvodnje na legendarnoj stazi Nordšlajfe u okviru Nirburgringa. Glavne atrakcije na modelu za 2020. uključuju napredne sisteme za asistenciju pri vožnji, koji omogućavaju autonomnu vožnju 2. nivoa i novi sistem za informacije i zabavu sa ekranom od 8,8 inča (22,3 cm).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *