Smela Opel Mokka-E

Predstavljamo Vesti

Dinamična, električna, zabavna, urbana, pristupačna – ovo su samo neke od mnogih karakteristika novog Opel Mokka-E modela.

Predstavivši drugu generaciju svog apsolutnog bestselera, ovaj nemački proizvođač je osvojio srca ljubitelja električnih automobila.

Mokka-E modelom, Opel ulazi u novu eru poslovanja, sa namerom da osavremeni modele i u potpunosti promeni percepciju kupaca.

100% električna Mokka

Nova Opel Mokka je oličenje svega što nemački auto brend želi da ponudi kupcima u 2020. godini i dalje.

Mokka-E sadrži moćnu litijum-jonsku bateriju od 100 kWh i prvi je Opelov model koji je od samog početka dostupan u 100% električnoj varijanti.

Ovaj mali SUV model raspolaže električnim motorom od 100ks i 260 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Vozilo može da dostigne maksimalnu brzinu od 150 km/h, što pomaže očuvanju energije.

Sistem je upotpunjen brzim punjenjem, omogućavajući Vam da napunite 80% baterije za rekordnih 30 minuta. Mokka-E je prilagođena za sve tipove punjenja, bilo da koristite brzi punjač, zidnu kutiju, ili kabal za punjenje iz utičnice.

Prilagođena vašem stilu

U doba personalizacije u praktično svim segmentima naših života, lideri automobilske industrije moraju da shvate da jednolična ponuda za sve korisnike više ne funkcioniše.

To je upravo i Opel dokazao novim automobilom Mokka serije.

Naime, ovo vozilo se prilagođava različitim stilovima vožnje, nudeći tri režima – Normal, Sport i Eko.

Svaki od ovih režima pruža jedinstveno iskustvo za vozača. Logično, u sportskom režimu se povećava dinamičnost vozila. Eko režim se fokusira na energetsku efikasnost, dok Vam normalni režim omogućava bezbednu i balansiranu vožnju.

U normalnom režimu, električna Mokka ima domet od 322 kilometra, dok štedljivi Eko režim omogućava postizanje maksimalnog dometa. Sportski mod, naravno, smanjuje pređenu kilometražu jer je fokus svakako na brzini, a ne na uštedi.

Redizajn je naznaka velikih promena

Ono što novu Mokku izdvaja u odnosu na ostale modele jeste činjenica da je ona prvi Opel model sa potpuno digitalnim kokpitom, kom je brend dao ime Opel Vizor. Bez ijednog suvišnog ukrasa, ova elegantna visokotehnološka zaštitna površina se proteže preko celog prednjeg dela vozila i savršeno harmonizuje IntelliLux Led farove, LED dnevna svetla i prepoznatljivi Opelov logo.

Opel Vizor predstavlja novo lice Opela i nalaziće se na svim budućim modelima ove kompanije.

Brend je redizajnirao i sam izgled amblema. Naime, prsten je tanji i sofisticiraniji, čime se munja još više ističe. Svi detalji su oštri, reflektujući nemačku preciznost. Sem na prednjem delu vozila, legendarna munja se ističe i na centralnom delu zadnjih vrata.

Nova električna Mokka je prvo vozilo na kom se modernizovani logo javlja, a od sada, on će krasiti i druge Opelove modele.

Funkcionalnost kao filozofija brenda

Danas, savremeni modeli vozila su često masivniji od svojih prethodnika. To ne važi i za novu Mokka-E.

Opel Mokka je bazirana na novoj verziji visokofunkcionalne CMP (Common Modular Platform), što je Opelovim inženjerima pomoglo da uštede čak 120 kg na masi i povećaju torzionu krutost za impresivnih 30%, u odnosu na prethodnu generaciju ovog modela.

Mokka-E je, takođe, kraća od prethodnog modela za čak 125 milimetara. Njena dužina iznosi ukupno 4.150 mm.

Vozilo je idealno za prevoz 5 putnika, a ušteda na dimenzijama čini Opel Mokku bržom i štedljivijom, kao i idealnom za manervisanje u užurbanim gradskim sredinama.

U odnosu na prvu Mokka seriju, zapremina prtljažnika je ostala praktično nepromenjena. Dobijate prtljažnik od 350 litara, što je samo 6 litara manje od onog u prvoj generaciji Mokka vozila.

Udobnost koja opušta

Kako Opel na svom sajtu naglašava, ideja Opel Mokka-E jeste da pomogne vozačima da se nose sa savremnim užurbanim svetom. Enterijer je osavremenjen, sa namerom da podigne iskustvo korisnika na najviši nivo.

Krasi je prostrana i zvučno izolovana kabina, gde se možete opustiti i prepustiti vožnji. Instrument tabla „Pure Panel” definitivno ostavlja najveći utusak. Širok ekran od 12 inča će Vam pružiti sve potrebne informacije. Komandna tabla je čista i jednostavna, eliminišući sve elemente koji Vam mogu skrenuti pažnju pri vožnji.

Ono što je Opel oduvek izdvajalo u odnosu na konkurenciju jesu luksuzna sedišta. Pri kupovini nove Mokka-E serije, možete da birate između više vrsta sedišta, kao što su sportska Opel sedišta ili grejna kožna sedišta sa funkcijom masažera.

Izuzetne tehnološke inovacije

Ovo su još neka tehnološka dostignuća koja možete očekivati u novoj Opel Mokka seriji:

  • Panoramska kamera koja omogućava prikaz vozila u 180 stepeni, dozvoljavajući Vam da vidite obližnja vozila kada se uključujete u saobraćaj unazad.
  • Pomoć pri parkiranju: Mokka kontroliše upravljač, dok se vozač fokusirate na kočnicu i pedalu. Sistem će vas takođe obavestiti da li je parking mesto dovoljno veliko.
  • Sistemi za info-zabavu: kompatibilnost sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima, pametni asistent, ozvučenje u 6 tačaka
  •  Intuitivni Navi taktilni ekran koji unapređuje navigaciju
  •  Matrix LED farovi omogućavaju sjajnu vidljivost u svim uslovima
  • Automatsko kočenje u hitnim okolnostima

Spremni za novu Mokka-E?

Nova Mokka-E je vozilo budućnosti, predstavljajući spoj nemačke preciznosti, smelog dizajna i savremenih tehnologija. Ako ste ljubitelj brzih i „pametnih“automobila koji istovremeno štede energiju, onda će vas ovaj model bez sumnje oduševiti.

O dodatnim informacijama, kao što su Opel Mokka cena u Srbiji ili iskustva, pratite naš auto-moto portal. A, ako vas interesuje Opel servis ili ovlašćeni prodavci, posetite naš adresar još danas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *