Sve o REFLEKTUJUĆIM folijama

Sve o auto folijama

Primena

Obojeni PET (polyethylene terephthalate) – je danas najčešće korišćen poliester kod folija za staklene površine i smatra se pretkom današnjih folija za ravne staklene površine. Reflektujuće folije se proizvode primenom nove tehnologije tzv. “POSTUPKOM PARE” pri čemu se na polyester-foliju nanosi mikro tanak providan mentalni sloj.
Pomenute folije su našle primenu za proizvodno-poslovne prostorije i bilo koja druga mesta gde je prvenstveni cilj izuzetna toplotna (termička) izolacija kao i zaštita od mogućih nezgoda prilikom loma stakla.

Prednosti

Jednostavnom montažom na postojećim staklenim površinama dobija se efikasan sistem zaštite od toplotnog zračenja sa jasnom i bistrom optičkom slikom koji omogućava prost način održavanja u odnosu na venecijanere, trakaste zavese, zastore i sl.
Zahvaljujući svojstvu niske solarne akumulacije toplote smanjuju količinu ulazeće sunčeve energije do 80% i eliminišu 99,9% UV štetnog zračenja čime se umanjuje unutrašnja temperatura do 15% i zaštita naših vrednih predmeta od bleđenja i starenja, i predstavljaju najznačajni element zdravstvene zaštite kod kožnih oboljenja ljudi.
Optimizacijom uslova rada i jednostavno funkcionisanje rashladnim uređajima za grejanje i hlađenje smanjuju se troškovi utroška električne energije.
Nekoliko reflektujućih folija iz prizvodnog programa LLUMAR sadrže primenjen CDF lepljivi sloj koji stvara molekularnu vezu između folije i stakla što rezultira savršenom optičkom slikom i dužim vekom trajanja.

Način ugradnje

Reflektujuće folije se nanose direktno na staklenu površinu mokrim postupkom koji omogućava da se materijal podjednako rasporedi na vidnu staklenu površinu kao i delove stakla koji su ispod lajsni , kedera i sl.
Kada se završi postupak montaže nastaje period sušenja gde materijal (folija) sistemom tačkastog lepljenja prijanja za površinu stakla. Bistre reflektujuće folije svojom primenom trpe štetu i oštećenja od vremenskih uticaja (sunce, kiša, led) tokom eksploatacije i mogu se lagano ukloniti i po potrebi zameniti.

Zvanična priznanja

Više od 50 godina iskustva i stroga primena kontrole kvaliteta, obezbeđuju i garantuju izvoran kvalitet na osnovu čega LLUMAR poliesterske reflektujuće folije pružaju najduži garantni rok od strane proizvođača u ovoj industrijskoj grani i mogu se pronaći i videti na svetskim građevinama. (poput UN kao i ustanove EU)

Uštede

UGRADNJOM REFLEKTUJUĆIH FOLIJA NA STAKLA SA ESTETSKIM EFEKTOM I POBOLJŠANJEM ENERGETSKE EFIKASNOSTI DOPRINOSI SE UŠTEDI U POTROŠNJI ENERGIJE KOJA SE KROZ MODEL EKONOMSKE ISPLATIVOST VRAĆA OD 3-5 GODINA

Dostupnost materijala

Proizvodni centar (Eastman Chemical Company) reflektujućih folija LLUMAR prateći potrebe tržišta se fokusirao za razvoj i prizvodnju najsavremenije tehnilogije bojenja legura tako da iste mogu biti dostupne u građevinarstvu, autoindustriji kao i u raznim drugim sferama delatnosti.
Reflektujuće folije se nude na tržištu kao osnovne sa efektom ogledala u različitim fabričkim dimenzijama ili kombinovane sa sigurnosnim folijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *