ZAŠTITNE POLIURETANSKE (PPF) I PVC FOLIJE

Sve o auto folijama

Primena

PPF (PEINT PROTECT FILM) LLUMAR poliuretanska folija je jedna od najdebljih i ujedno i najotpornijih folija za zaštitu karoserije vozila koja je dostupna na svetskom tržištu. Primena ove folije se preporučuje na površinama koje su izloženije oštećenjima (na pr.: blatobran, pragovi, prednji branici, delovi haube ili krila) kao sonovna zaštita ili celokupna karoserija vozila. Poliuretanske ili PVC zaštitne folije se mogu lepiti na glatke I čvrste površine, Na osnovu svoje poliuretanske elastične structure i u zavisnosti od debljine materijala pružaju bolju svakodnevnu zaštitu od PVC folija za sva neprijatna dešavanja (namernih i nenamernih ogrebotina, oštećenja od sitnih kamenčića – rizle, starenja laka i boje, zagađenja od insekata, ptica, katrana, ulja idr).
PVC (polivinlhlorid) zaštitna folija proizvedena od sintetičkih I polusintetičkih smola valjanjem, je takođe material za zaštitu karoserije automobile na osnovu svoje trajne plastičen deformacije. Borbom za boljim futuristikim izgledom vozila dobijaju se kao rezulta kompleksne i zahtevnije površine pojedinh delova sa puno krivina , udubljenja, otvora što predstavlja izazov za montažu folija. PVC zaštitne folije pružaju mogućnost aplikacije na pomenute površine zbog svoje trajne plastične deformacije koja omogućava opstanak materijala u malim, oštrim i uskim udubljenjima.

Prednosti

Potpuno nevidljive nakon montaže ne menja originalan izgled automobila i poseduju veoma dug vek trajanja u cilju pružanja dugoročne zaštite od oštećenja. Sačuvajte nov izgled Vašeg automobila pomoću LLumar Samoizlečive PPF Folije za karoseriju vozila potpuno providne strukture sa visokim sjajem i vodoodbojnim dejstvom. Pojam SAMOIZLEČIVE POVRŠINE ja sposobnost materijala da usled dejstva toplote (sunca) nestaju manja oštećenja ili ogrebotine.
Zahvaljujući primeni HYDROGARD tehnologije (vodoodbojnog dejstva) zaštitna folija ne odbija samo vodu i nečistoću naročito u zimskom periodu, već i druge vrste zagađenja od insekata, ptica, fleka od katrana ulja, sitnih kamenčića – rizle idr. Održavanje folije je jenostavno i shodno Vašim željama a za smanjenje zutila na površini se može primeniti još i keramička obloga u vidu nano keramičkog premaza.

Način ugradnje

Zaštitne folija se montiraju direktno na odmašćene i oćišćena suve površine delova karoserije vozila, mokrim ili suvim postupkom.

Zvanična priznanja

Eastman Chemical Company poznat i kao Eastman Kodak osnovan 1920 je svetski poznat proizvođać takvih savremenih materijala koje milioni građana koriste svakodnevno u svojim domaćinstvima. Pored svoje sopstvene stroge kontrole kvaliteta, materijali iz svog prizvodnog programa su ispitivani u svim svetskim priznatiim institucijama radi dobijanja odredjenih sistema kvaliteta (sertifikata) zbog slobodne prodaje materijala na tržištu.

Uštede

Jednostavnom brzom i lakom montažom u odnosu na tretiranje površina karoserije vozila farbanjem, ispravljanjem i poliranjem se štedi i vreme i novac. Najbolji rezultati se dobijaju kod novih automobila posle nekog perioda upotrebe i otplate vozila za procenjivanje vrednosti radi kupovine staro za novo ili otkupa, na osnovu svog očuvanog izgleda (fabričkog stanja).

Dostupnost materijala

Mat ili sjajne zaštitne folije su dostupne kroz najširi izbor raznih dimenzija u ovoj industrijskoj grani, u cilju zaštite velikih spoljnih površina na karoserijama automobila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *