SIGURNOSNE FOLIJE – Primena, prednosti, uštede…

Sve o auto folijama

Primena

Sigurnosne folije za staklene površine su prvenstveno namenje za područja sa visokim rizikom za potencijalne nesreće ( stakla stepeništa, stakla vrtića, stakla u teretanama i slično).
LLumar MAGNUM sigurnosne folije su našle primenu za sprečavanje provala, krađa i vandalizma. Takođe se primenjuju kao ANTI-GRAFIT folije za zaštitu u autoindustriji i na površinama poput GRANITA, NERĐAJUĆEG ČELIKA, MERMERA, OGLEDALA od namernih i nenamernih oštećenja.

Prednosti

Ravno staklo, laminirajuće staklo, kaljeno staklo ili termo stakla sa sigurnosnom folijom može značajno smanjiti rizik od teških telesnih povreda usled pada samog stakla kao i usled rasprskavanja stakla prilikom razbijanja ili nepoželjnih eksplozija. Sve više ambasada, banaka, vladinih agencija preduzimaju mere predostrožnosti kako bi zaštitili pokrovitelje, građane i zaposlene od potecijalnih povreda usled terorističkih
napada, eksplozija, vandalizma, kradja idr.
Sigurnosne MAGNUM LLUMAR folije Vam pomažu da zaštitite Vas i vašu porodicu bilo da se radi o zaštiti od vandalizma, krađa, oštećenja usled oluje, eksplozija ili Vam minimiziraju stepen rizika od nesreće u domaćinstvu.
Bistri sigurnosni filmovi (folije) trpe štetu i oštećenja i mogu se lagano ukloniti i zameniti
po potrebi da skupe površine ne izgledaju kao stare u nedogled.

Način ugradnje

Sigurnosna folija se nanosi direktno na staklenu površinu i drži staklene komade i komade u okviru i koristi se zajedno sa sistemom za pričvršćivanje za okvir (ram) stakla (tzv. SIDRENJE FOLIJE).
Ovakva aplikacija je posebno efikasna kada se instalira na izlozima maloprodajnih objekata gde se prodaju vredne robe (satovi, nakiti, zlatare i dr.)

Zvanična priznanja

LLUMAR MAGNUM Sigurnosne zaštitne folije su temeljno testirane da udovolje zahtevima međunarodnog građevinskog koda za sigurnosno zastakljivanje (HACAP STANDARD u proizvodnji hrane). Ovakva primena je sjajno rešenje za naknadnu ugradnju na postojećim staklima u susret zahtevima grđevinskog koda.

Ušteda

Filmovi (folije) otporni na provale su elegantna i troškovno efikasna rešenja u odnosu na čelične rešetke-vrata, za izloge maloprodajnih lokala ili za poslovne prostore značajnih ustanova.
Sigurnosno zastakljivanje bez potrebe sa zamenom stakala štedi i vreme i resurse u odnosu na isporuku kaljenog i laminiranog stakla.

Dostupnost materijala

LLUMAR sigurnosne folije su dostupne kao CLEAR prozirne ili u kombinovanim folijama koje pružaju energetsko-kontrolna svojstva standarnih folija sa dodatnom zaštitom od sunca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *