NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA O AUTO FOLIJAMA

Sve o auto folijama

Da li se zaštitne folije mogu lepiti na sve površine na vozilu?

Poluretanske (PPF) ili PVC zaštitne folije se mogu lepiti na sve glatke I čvrste površine što praktično znači fabričko stanje vozila. U slučaju da su površine napukle, ogrebane ili sitno oštećene, kao i elastične, brušene i reljefaste (plastični delovi prednjih branika, maski vozila, spojlera i dr.) nije moguće lepiti folije ili se mogu lepiti bez garancije na montažu.

Da li se zaštitne folije mogu lepiti na površine koje su pretrpele oštećenje završnog sloja - laka?

Pukotine, perutanje ili ljuštenje laka na pojedinim horizotalnim površinama vozila ( krovovi, haube, krila idr) su česte pojave koje su tehnološki i vizuelno neprijatne. Lepljenje zaštitnih folija na takve površine nije moguće pošto se stvara rizik za dalje odlepljivanje od podloge.
Preporuka je da se takve površine dovedu do čvrstog I glatkog stanja (podloga pre samog farbanja).

Kada se skidaju folije, da li dolazi do oštećenja vozila ?

Zbog svoje structure i debljine materijala, folija omogućava da se lako skida sa apliciranih površina bez korišćenja određenih hemijskih sredstava. Posle demontaže folije, na karoseriji se mogu naći sitni tragovi lepka koji se mogu trajno ukloniti poliranjem vozila nakon čega se dobija prvobitno ili fabričko stanje površina.

Koja je razlika poliuretanskih zaštitnih folija od ostalih ?

Proizvodnjom skroz providnih poliuretanskih folija sa visokim sjajem, sa samoizlečivom površinom i hidrogard efektom, namenjenih za dugoročne zaštite vozila od oštećenja, dobijena je nova generacija folija koje imaju mnogobrojne prednosti u odnosu na PVC folije.
Na osnovu svoje poliuretanske elastične structure i u zavisnosti od debljine materijala, pružaju bolju svakodnevnu zaštitu od PVC folija za sva neprijatna dešavanja (namernih i nenamernih ogrebotina, oštećenja od sitnih kamenčića – rizle, starenja laka i boje, zagađenja od insekata, ptica, katrana, ulja i dr.)

Da li je zaštitna poliuretanska folija ekonomski isplativa?

Jednostavnom brzom i lakom montažom u odnosu na tretiranje površina karoserije vozila farbanjem, ispravljanjem i poliranjem se štedi i vreme i novac.
Najbolji rezultati se dobijaju kod novih automobila posle nekog perioda upotrebe i otplate vozila za procenjivanje vrednosti radi kupovine staro za novo ili otkupa, na osnovu svog očuvanog izgleda (fabričkog stanja).
Svakodnevnom upotrebom vozila u gradskim i prigradskim sredinama i na osnovu analitičkih podataka oko vrednosti za održavanje dobrog stanja karoserije, može se zaključiti da se folija kroz garantni rok isplati kao
investicija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *