Važno obaveštenje o zatamnjivanju stakala

Sve o auto folijama
NAKON VIŠEGODIŠNJEG RADA, STEČENOG ISKUSTVA I RAZMENE INFORMACIJA SA PODRUČJA EVROPSKE UNIJE, POSTIGLI SMO, PO PRVI PUT U SRBIJI, DA SE PROIZVODI (FOLIJE) LLUMAR PROIZVOĐAČA ESTERMAN ZA AUTOMOBILSKA STAKLA ISPITAJU I ODOBRE OD STRANE AGENCIJE ZA BEZBEDNOST
SAOBRAĆAJA, ZA UGRADNJU NA VOZILIMA REGISTROVANIM U REPUBLICI SRBIJI.
ISPITANI MATERIJALI (FOLIJE) SE MOGU ISKLJUČIVO UGRAĐIVATI U OVLAŠĆENIM SERVISIMA KOJI SU ZVANIČNO PRIJAVLJENI U AGENCIJI ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA I KOJI SU DOBILI DOZVOLU ZA UGRADNJU LLUMAR FOLIJA OD STRANE OVLAŠĆENOG UVOZNIKA FOLIJA.
KAO SISTEM GARANCIJE, ZBOG POJAVE FALSIFIKATA SVAKA OD ISPITANIH FOLIJA LLUMAR IMA SVOJU OZNAKU (NALEPNICU) ODOBRENU OD STRANE AGENCIJE ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA KOJA SE MONTIRA IZMEĐU STAKLA I FOLIJE. POSLE IZVRŠENE MONTAŽE U OVLAŠĆENOM SERVISU DOBIJA SE TEHNIČKA POTVRDA (IZJAVA UGRAĐIVAČA) SA OZNAKOM BRENDA LLUMAR KOJA POTRVĐUJE ORIGINALNOST I TAČNOST TEHNIČKIH KARAKTERISTIKA UGRAĐENIH MATERIJALA.
OVAKVIM POSTUPKOM UGRADNJE FOLIJA NA AUTOMOBILSKA STAKLA NEOPHODNO JE JOŠ PRIBAVITI I SAGLASNOST PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA (OVLAŠĆENIH DILERA). ISPITIVANJE I IZDAVANJE ATESTA (SERTIFIKATA) VRŠI SE U AMSS-CMV, TEHNOLAB, MAŠINSKI FAKULTET, INSTITUT VINČA AKREDITOVANIM INSTITUCIJAMA OD STRANE AGENCIJE ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA.
NAPOMINJEMO DA I DALJE SMATRAMO DA SE UGRADNJOM FOLIJA NE VRŠI PREPRAVKA VOZILA (KAKO JE TO DEFINISANO UREDBOM) VEĆ SU TO MATERIJALI KOJI SLUŽE ZA ZAŠTITU OD PREVELIKOG UTICAJA ŠTETNOG UV I IC ZRAČENJA, KAO I ZA ZAŠTITU OD RASPRSKAVANJA STAKALA.
PROMENOM STATUSA ZATAMNJIVANJA AUTOMOBILA, TJ DA SE NE PRIMENJUJE PROCEDURA KAO DA JE PREPRAVKA VOZILA, UPROSTILA BI SE PROCEDURA PRIBAVLJANJA ATESTA (SERTIFIKATA), SMANJILI BI SE FINANSIJSKI TROŠKOVI I SKRATILO VREME PRIBAVLJANJA ISTOG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *