Yamaha XSR700 – Napravljena od drveta?

Predstavljamo Vesti zanimljivosti

Uzimajući u obzir činjenicu da su se rana evolucija motora i automobila odigrale u koordinaciji sa napredovanjem u polju metalurgije, drvo nikada nije bilo glavni materijal za konstrukciju vozila…

Tome je prkosilo tek nekoliko brendova, kao što je Morgan Motor Company. Primetivši nedostatak drvenih komponenti, Sebastijan Valijerges, preneo je svoje iskustvo u polju obrade drveta u svoju ljubav prema motorima, kreirajući zaista neverovatne modele po meri, pri čemu je posednji u nizu Yamaha XSR700. Kompletirajući svoj Hanko XSR kao deo Yamaha Yard Built programa, Sebastijan se vratio retro-stilizovanoj MT-07 platformi kako bi čitav svet oduševio još jednom svojom kreacijom.

Jedan deo motora napravljen je od drveta breze, dok je rezervoar ostavljen u originalu, uz nekoliko stilskih preokreta. Prilikom izrade Xrace izduvne grane i obrisa točkova, Sebastijan je upotrebio svo svoje znanje. Aftermarket kontrole, brojni vrhunski Rizoma delovi i unikatna liverija kompletiraju ovaj privlačni paket.

Trenutno, ova Yamaha se može kupiti, a cena je dostupna samo na upit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *