Mercedesov široki ekran ima za cilj da nadmaši Teslu

Vesti zanimljivosti

Mercedesov široki ekran ima za cilj da nadmaši Teslu

Dok Mercedes-Benz prihvata budućnost sa novom vodećom električnom limuzinom, kompanija se raduje i novom vrhunskom informacijsko-zabavnom sistemu koji obuhvata punu kontrolnu tablu, objavio je Mercedes u četvrtak. EQS limuzina će predstaviti opcioni MBUKS Hyperscreen, 56-inčni široki ekran sa tri kontrolne zone, uključujući jednu za suvozača sa sedam profila.
Novi ekran je zakrivljeni OLED sa zonama za instrument tablu, centralnim komandama i kontrolama za putnike. Mercedes ga naziva sistemom „nultog sloja“ koji obično neće zahtevati od korisnika pomicanje ili prevlačenje kroz kontrolne menije. Umesto toga, sistem će pružiti relevantne aplikacije na osnovu konteksta i situacije.
Studija o MBUKS sistemu koji je Mercedes predstavio sa A-klasom 2019. pokazala je da se većina kontrola vrti oko navigacionog sistema, telefona i radija. Imajući to na umu, navigaciona mapa i kontrole će uvek biti prikazane. Više od 20 drugih funkcija biće ponuđeno kada sistem smatra da su relevantne. Ali ne mogu se predvideti sve želje, pa će sistem obezbediti pristup podmenijem.
Poput MBUKS sistema koji je sada predstavljen na gotovo svim Mercedesovim modelima, MBUKS Hyperscreen će naučiti korisničke rutine za predstavljanje informacija i predloženih komandi putem veštačke inteligencije i softvera za učenje. Može da predloži infotainment, komfor i funkcije vozila, tako da može da pristupi oblaku i sistemima vozila.
Sistem napaja osam procesorskih jezgara i ima 24 gigabajta RAM-a sa 46,4 gigabajta RAM-ovog propusnog opsega u sekundi. Sastoji se od jednog plastičnog okvira i velikog staklenog poklopca sa OLED ekranima za sredinu i suvozača. Dvanaest pokretača ispod ekrana pružaju povratne informacije za potvrdu naredbi. Analogni otvori za vazduh su ugrađeni u ekran, a sistem koristi novu šemu plave i narandžaste boje.
Displej vozača ima efekat dubine, a sistem head-up displeja ima prekrivene slojeve proširene stvarnosti. MBUKS Hyperscreen će se pojaviti u EQS limuzini, koja će stići 2021. godine, možda u četvrtom kvartalu, kao i EQS crossover, koji očekujemo da stigne 2022. godine kao model 2023. godine. Dolazi i manja EQE limuzina, koja će takođe stvoriti svoj SUV kolega. Verovatno će ovi modeli biti dostupni i sa MBUKS Hyperscreenom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *