Novi SUZUKI SWIFT

Predstavljamo Vesti

Suzuki je izvršio osvežavanje superminija Swift na sredini njegovog proizvodnog veka restilizacijom prednje maske i svetala. Sve verzije sada imaju LED prednja i zadnja svetla, a u ponudi je i novi 1,2 litarski Dualjet atmosferski benzinski motor koji je nešto dinamičniji i efikasniji.

Agregat proizvodi 83KS i 107Nm, a Swift sa njim ubrzava od 0-100km/h za 12,2 sekunde sa novim, opcionim CVT automatskeim menjačme. Unapređen je i blagi hibridni sistem koji radi na 12V u kombinaciji sa 1,2 litarskim agregatom. Baterija je sada tri puta veća. Kombinovana potrošnja je 4,9l/100km za model sa manuelnim menjačem.

Kao i do sada, Swift se moće dobiti i sa stalnim pogonom na svim točkovima.

U osnovnoj opremi dobija se adaptivni tempomat, kamera za pogled unazad, sedmoinčni ekran za multimediju sa DAB radiom i povezivanjem pametnog telefona, kožom presvučeni upravljač, felne od 16 inča i asistencija za kočenje sa radarom.

Suzuki je trenutno osmi proizvođač automobila po veličini u svetu sa godišnjom prodajom od preko tri miliona jedinica. Njegovo glavno tržište je Azija, a čak 49% prodaje na domaćem tržištu čini model Maruti Suzuki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *