TRKAČKI SIMULATOR OD 75.000 DOLARA

Vesti zanimljivosti

Aston Martin udružio se sa Curv Racing Simulators-om kako bi predstavio ograničenu seriju AMR-C01 modela, koju naziva „vrhunskim luksuznim kućnim simulatorom“, namenjenom Esports vozačima.

AMR-C01 se odlikuje laganom mono-konstrukcijom od karbonskih vlakana, položajem za sedenje koji kopira položaj Aston Martin Valkyrie model i najnovijim softverom Assetto Corsa. Planirano je da prve isporuke počnu u krajem 2020. godine

 „Ovo je bio izazov za dizajnerski tim jer, iako simulator nije automobil, inspirisan je našim trkačkim automobilima. Treba da odiše istom elegancijom, hvaleći se istim dinamičnim linijama i ravnotežom proporcija kao i svaki Aston Martin sa trkačkom genetikom. Mogu da zamislim AMR-C01 u najlepšoj rezidenciji kao skulpturalno umetničko delo “, rekao je glavni kreativni direktor Aston Martin kompanije, Marek Rejhman.

Biće napravljeno samo 150 jedinica, a svaka će koštati 75.000 dolara, što znači da ovo neće biti tako jeftina igračka.

„Cilj nam je bio stvoriti simulator koji će pružiti onoliko uživanja u virtuelnoj stvarnosti koliko i prave trke. Trkački automobili su veoma zabavni i sjajno je videti da se sa rastom Esports trkačkih simulatora sada uključuje još više ljudi u ovaj sport“, rekao je vozač Aston Martina Daren Turner, koji je između ostalog i specijalista za simulatore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *