Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3: 150 Vozila Dato Zaposlenima

Predstavljamo Vesti zanimljivosti

Volkswagen ID.3 serija pomera granice automobilske industrije.

Pametne tehnologije, ekskluzivni dizajn i prepoznatljiv kvalitet samo su neke od osobina ID.3 serije koje dokazuju da su električna vozila postala naša svakodnevnica.

I dok električni hečbek i dalje prolazi kroz testnu fazu, stižu novosti iz Volkswagena. Naime, nemačka kompanija se odlučila da ustupi 150 pretprodukcijskih ID.3 vozila svojim zaposlenima na korišćenje.

O čemu se radi?

Masovno Testiranje Volkswagen ID.3 Serije

Kako bi prikupili podatke o zadovoljstvu korisnika i ponašanju električnog hečbeka u svakodnevnim uslovima, Volkswagen je pokrenuo masovnu testnu fazu ID.3 modela.

Naime, oni su dali 150 pretprodukcijskih vozila, koja i dalje nemaju poslednju verziju softvera, svojim radnicima fabrika u Cvikauu, Kemnicu i Drezdenu. Imena zaposlenih su izvlačena iz bubnja.

Ova odluka dokazuje veoma bitan trend u automobilskoj industriji – kontinuirana testiranja i unapređenja se stavljaju u prvi plan kako bi se kupcima omogućila maksimalna udobnost i zadovoljstvo.

Prodaja Volkswagen ID.3 Vozila

Razlog za masovno testiranje ID.3 VW modela je jednostavan – ovo neodoljivo vozilo će uskoro biti dostupno i široj javnosti. Korisnici koji su naručili ID.3 vozila iz prve, ekskluzivne serije mogu da očekuju dostavu tokom septembra.

Kompanija daje prvim vlasnicima ID.3 modela mogućnost da se učlane u ekskluzivni „ID.3 1st Mover“ klub, gde im se garantuje direktna korisnička podrška, besplatno ažuriranje softvera, kao i to da neće plaćati ratu zakupa tokom prva tri meseca.

Njima su ponuđene dve mogućnosti. Prva je da im se dugo iščekivano vozilo dostavi početkom septembra bez određenih funkcija. Druga mogućnost je da čekaju kraj godine kako bi dobili vozilo sa svim funkcijama.

Softverska ažuriranja biće završena tokom perioda masovnog testiranja, pre nego što kupci dobiju svoja vozila.

Podsetimo se, ID.3 je zadao mnogo briga nemačkom proizvođaču, posebno sa softverske tačke gledišta. Uprkos tome, iz kompanije garantuju da će problemi biti otklonjeni do kraja ove godine.

Karakteristike Volkswagen ID.3 Serije

Donevši odluku da pređe na proizvodnju električnih vozila, Volkswagen je napravio značajan korak za nemačku automobilsku industriju.

Premijera VW ID.3 se odigrala u novembru 2019. godine, gde je pred fabrikom u Cvikauu na binu izvezen prvi model ove serije. Tada je izložen i plan da, od 2021, sa traka Volkswagenovih fabrika silazi 330.000 električnih vozila.

Slogan za novi Volkswagen su smislili radnici i on savršeno oslikava ideju o nastajanju ovog modela – „E-mobilnost u Saksoniji – tradicija susreće budućnost“. 

Evo šta karakteriše ovaj model.

·         Futuristička spoljašnjost

Dizajn ID.3 hečbeka je privlačan. Kako nema SUS agregata ispod haube, dizajneri su imali odrešene ruke da iskažu kreativnost. Tako je nastala futuristička linija karoserije, upotpunjena modernim LED svetlima i štopovima. Po dimenzijama, Volkswagenova elekrična prinova se može uporediti sa Golf modelima, što će obradovati mnoge ljubitelje ove serije.

·         Prostran, a kompaktan enterijer

Iako se u njemu može nesmetano voziti do 5 putnika, dimenzije ID.3 nisu velike, pa je idealan za užurbane gradske sredine. Dosta prostora za noge, atraktivna sedišta, ambijentalna svetla i veliki ekran osetljiv na dodir samo su neke od osobina koje karakterišu enterijer ID.3 hečbeka.

Jedan od najsofisticiranijih dodataka jeste opcioni panoramski stakleni krov koji se proteže praktično celom dužinom vozila. Zatamnjeno staklo pruža divan pogled, a istovremeno omogućava nesmetanu vožnju tokom vrelih dana.

·         Moćna baterija

Jedna od najvećih prednosti ID.3 VW modela jeste sjajna baterija. Name, dostupne su tri veličine baterije. 

Prvi modeli ID.3 će biti proizvedeni sa 45 kWh baterijom, koja dozvoljava 150 KS i pređeni put od 330 km. 

Baterija od 48 kWh može proizvesti 200 KS i omogućiti pređeni put od 420 km. 

Najzad, tu je i baterija od 77 kWh koja takođe dozvoljava 200 KS, ali omogućava Vam da pređete čak do 550 km.

·         Pametni svetlosni sistemi

Ako ste mislili da vozilo ne može da Vas šarmira, grdno se varate. Inteligentna svetla integrisana u ID.3 model će vizuelno komunicirati sa Vama i pomagati da se opustite tokom vožnje. Svetlosni signali i pametni navigacioni sistemi će Vam preporučiti promenu kolovozne trake i pomagati Vam u saobraćaju.

Sa električnim hečbekovima sa Volkswagenovim potpisom, nastaje novo, dinamičnije i ekonomičnije doba u automobilskoj industriji. Besprekoran dizajn i funkcionalnost ID.3 serije obećavaju, a kako će se pokazati, pratite auto-moto-svet.rs da saznate. 

Kako britanski magazin AutoCar saznaje, ostavlja se mogućnost i za lansiranje moćnog ID.3 R modela 2024. godine.

Kako se Vama dopada VW ID.3 model? Da li Vam se sviđa ideja kompanije da ustupi vozila zaposlenima tokom testne faze? Pišite nam u komentarima, slušamo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *