2021 Audi RS5

Predstavljamo Vesti

Audi je osvežio modele A5 i S5 kao modele za aktuelnu 2020. godinu, ali restilizovani RS 5 dolazi na tržište kao model za 2021. godinu. Automobil stiže u salone tokom jeseni u formi kupea i hečbeka, a početak prodaje obeležiće edicije Ascari i Black.

Osveženi RS 5 nije dobio više snage od prethodnika, pa i dalje koristi isti 2,9 litarski twin-turbo V6 motor od 450KS i 600Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za 3,7 sekundi i maksimalnu brzinu od 250km/h. Najveća brzina može se podići na 280km/h opciono, a ova karakteristika je standardna za Ascari i Black edicije.

Motor je povezan sa osmostepenim automatskim menjačem sa većim aluminijumskim polugama za menjanje stepena prenosa. Pogon na svim točkovima je standardan, a Audi Sport diferencijal koji omogućava podelu obrtnog momenta između zadnjih točkova i dalje je dostupan.

Promenjen je stil eksterijera, sa uglađenijim linijama na prednjem kraju i širom i ravnijom rešetkom ispred hladnjaka. Prednja svetla mogu biti povećana ugradnjom laserskih lampi, a ivice zatamnjene da bi se RS 5 razlikovao od regualrnih A5 modela. Novi dizajn imaju pragovi i zadnji difuzor.

Kabina je dobila veći centralni ekran od 10,1 inča, koji se moće koristiti kao pametni telefon, a tehnologije Apple CarPlay i Android Auto su standardne. Određene funkcije mogu se aktivirati još i glasom i tasterima na upravljaču.

Audi Sport specifični detalji u kabini su RS logo na više mesta , zaravnjeni donji deo obruča upravljača i sportska sedišta presvučena alkantarom i kožom sa funkcijom masaže kao delom standardne opreme. Grejanje zadnjih sedišta takođe je standardna funkcija.

Standardno RS ogibljenje spušta automobil za 7mm u odnosu na S5. Ogibljenje može biti unapređeno hidrauličnim podesivim amortizerima. Još jedna zanimljiva opcija su karbon-keramičke kočnice.

Ascari i Black edicije su oznake za stilske detalje. Ascari je ograničen na 25 kupea i 100 primeraka hečbeka, a specifičan je po plavoj temi i donosi felne od 20 inča sa srebrnom završnom obradom, kao plave kočione čeljusti, uz još neke detalje.

Black edicija obuhvata 100 kupea i 325 Sportback hečbeka i donosi tamne detalje uz crnu, belu, crvenu i dve nijanse sive boje karoserije. Tamni detalji su, na primer, felne, oznake Audi i krov kod kupea. Black dolazi sa crvenim kočionim čeljustima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *