Audi MQ! Inovacioni virtualni samit

Vesti

Audi je poslednjih godina, koristeći MQ! Inovacioni samit, uspostavio međunarodnu konferenciju na temu mobilnosti i budućnosti. Ove godine, zbog pandemije Corona virusa, MQ! će se prvi put održati potpuno virtuelno.

U jednom od intervjua, projektni menadžer Rainer Denninger otkriva koji interaktivni i inovativni program, učesnici samita mogu očekivati na ovogodišnjem samitu 10. i 11. novembra.

MQ! Samit zasnovan je na 4 osnovna aspekta o kojima se može raspravljati ili koja se mogu rasčlaniti.

Prostorna pokretljivost

Glavno pitanje u vezi sa mobilnošću je: “Kako da dođem od tačke A do tačke B?” To je pokretačka snaga i motivacija za svaki razvoj u sektoru mobilnosti. Naravno, pitanje prostorne pokretljivosti je i prvo o čemu mnogi privatni korisnici razmišljaju.

Privremena pokretljivost

U svetu koji se brzo kreće, pitanje fleksibilne i brze mobilnosti igra presudnu ulogu i jedna je od tema o kojoj vredi diskutovati.

Socijalna mobilost

Mobilnost ne opisuje samo kretanje između dva mesta, već i kretanje u socijalno – ekonomskom smislu. Ljudi postižu viši nivo obrazovanja od predhodnih generacija, što im otvara nove mogućnosti. Socijalna mobilnost takođe ukljuluje dobitak u ugledu i uticaju.

Održiva mobilnost

Pitanje ekološke svesti i održivosti takođe sve više postaje fokus buduće mobilnosti. Mobilnost postaje održiva uz alternativna goriva, obnovljive energije, itd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *