BMW ima novi logo? Da li vam se dopada?

Vesti

BMW ima novi logo: BMW okreće novi list poslovanja i okreće se novim mlađim kupcima, deci digitalne revolucije. Plavo-beli stilizovani avionski propeleri s crnim obodom okruglog amblema, odnosno logotipa BMW-a, su prošlost, te je to prvi put kako je u potpunosti izbačen. Po mnogima svedoci smo najdrastičnije promene oblika logotipa u istoriji marke BMW.

Hoće li se isplatiti ovaj rizik bavarskog proizvođača?
Teška vremena očito zahtevaju drastične poteze! Očito time su se rukovodili u BMW-u kada su odlučili temeljno izmeniti dosadašnji logo koji se godinama menjao, ali ovako veliku promenu nije imao u celoj istoriji marke BMW. Drastična razlika dizajna.

Crni okvir okruglog logotipa odolevao je 100 godina i od sada ga više nema. U BMW-u opravdavaju ovaj potez time, kako svaka nova generacija kupaca BMW automobila menjaju logotip. Pogledajte novi logotip i videćete karakterističan propeler, stilizovan u plavo-belu boju koja je oznaka Bavarske, i to je to, ostalo je prozirno i slabo vidljivo, rekli bismo providno te se teško može uočiti.

No, tu nije kraj. Iz BMW-a najavljuju kako će novi logotip marke pratiti odgovarajuće promene logotipova koje imaju automobili s oznakom „M“, te električnih „i“. Ovo je šesta po redu izmena logotipa marke BMW, a podsetimo, zadnja promena logotipa pre ovog bila je 1997. godine.

S obzirom kako BMW nije na velika zvona objavio novi logotip, možda ima određene rezerve u opravdanost ovog poteza. Hoće li ovo rješenje odista privući nove mlađe kupce? Što je i kako će reagirati vjerni kupci ove marke? Šta vi mislite? Kako vam se dopada novi dizajn BMW logotipa? Hoće li se isplatiti rizik ovog bavarskog proizvođača?

foto: BMW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *