LIQUI MOLY DIESEL SMOKE STOP

Predstavljamo Vesti

LIQUI MOLY - NAJBOLJE ZA VAŠ AUTOMOBIL

Stvaranje čađi u dizel motoru je posledica nepotpunog i nekvalitetnog sagorevanja. Aditiv Ligui Moly diesel smoke stop poboljšava mešanje goriva sa vazduhom, sprečava nastajanje taloga i čađi motora koji nemaju ugrađen DPF… Za kvalitetno i potpuno sagorevanje jednog grama dizela potrebno je 14,5 grama vazduha te se gorivo ubrizgava temeljem ključnog podatka o masi usisanog vazduha, meri senzor protoka zraka. Na temelju pritiska goriva u sastavu common-rail te brzini obrtnog momenta motora elektronički modul dizel motora (ECM) određuje vremena otvorenosti brizgaljki.
Brizgaljke goriva funkcionišu samo u dva položaja: otvoreno i zatvoreno, što se podešava elektromagnetskim ili piezo-električnom klapnom. U intervalima zatvorenosti, brizgaljke ne smeju propuštati gorivo, i za upravljački modul u tim je intervalima količina ubrizganog goriva uvek je nula. U realnosti, zbog trošenja konusnih žileta i nakupljanja nečistoća na njima, dolazi do propuštanja,’kapanja’ goriva.
Deo goriva završi u uljnom karteru, razblažujući ulje te nadoknađujući količinu potrošenog ulja stvara poznati efekt, koji mnogi opisuju rečima moj motor na 15.000 km ne troši ni kap ulja, što smanjuje pouzdanost i skraćuje vek motora. Intenzivnije curenje goriva na brizgaljkama, koje ne nakuplja na čelu klipa i izaziva naglo i nekontrolirano izgaranja može izazvati pregaranje klipova.
Aditiv Ligui Moly diesel smoke stop je aditiv za dizels gorivo, koji smanjuje habanje i korodiranje ležišta mehaničkih i elektromagnetskih ventila te sprečava stvaranje taloga. Time ostvaruje uslove za održavanje brizgaljki čistim i ispravnim, što je glavni preduslov za ispravan rad motora te sprečava stvaranje čađi.

Vozila koja pojačano dime, nakon korištenja Liqui Moly diesel smoke stop više nemaju tih problema.Liqui Moly diesel smoke stop poboljšava mešanje goriva sa vazduhom te poboljšava pouzdanost i čistoću svih delova motora u kontaktu s gorivom i produktima sagorevanja. Doza od 150 ml dovoljna je za 50 litara goriva.

Poboljšava sagorijevanje čađi te značajno smanjuje razinu iste i neugodan miris u izduvnim gasovima diesel motora. Njegova upotreba smanjuje zagađivanje okoline. Ovaj proizvod takođe održava motor i ubrizgavač čistima, sprečava začepljenje igle raspršivača, štiti od korozije te sprečava klackanje u diesel motoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *