2021 Audi S3: Upoznajte Moćni Sportski Audi

Predstavljamo Vesti

Samo nekoliko meseci nakon premijere novog A3 modela, Audi je predstavio i svoj novi sportski model. Naravno, radi se o 2021 Audi S3 Sportback i S3 Sedan modelima. Najavljen još u februaru, ovaj dinamični duo je debitovao u Nemačkoj i ostavio sve bez daha.

Izražen Sportski Izgled Novog Audi S Modela

Sam izgled novog modela prepoznajemo iz prethodnih serija ovog modela. U odnosu na ranije generacije, atraktivni sportski Audi je za nijansu agresivniji.

Prednjim delom vozila dominira nova Audi Singleframe rešetka saćastog oblika, koja je takođe veća nego na prethodnim modelima ove serije. Tu su i tri otvora za vazduh koja se nalaze između branika i haube. Umesto hromiranih detalja karakterističnih za Audi A3 seriju, novi S3 auto se odlikuje crnim elementima visokog sjaja.

Zadnji deo se manje razlikuje od A3 serije. Tu su smešteni četvrtasti difuzori i crne četvorostruke izduvne cevi, što novom Audi S line automobilu daje strog, agresivniji izgled. To je, ujedno, i najveća razlika između ovog sportskog modela i Audi A3 modela, na kom se mogu naći dve hromirane, trapezoidne izduvne cevi.

Lako se uočavaju i drugačije bočne linije, dodatni spojleri, kao veliki točkovi napravljeni od lake legure metala. Što se tiče felni, možete da birate između standardne opcije od 18 inča i onih promera od 19 inča.

Zajedno, ovi elementi doprinose izražajnijem, atletskom izgledu novog Audi S3 modela.

Audi S3 Nudi Moćne Performanse

Ispod haube Audi S3 hečbeka i S3 sedana nalazi se provereni 2,0-litarski benzinac koji razvija 310 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se ravnomerno prenosi na sva četiri točka zahvaljujući sedmostepenom automatskom S Tronic menjaču.

Stndardno multilink ogibljenje sa četiri spone sadrži progresivnu letvu volana. Opciono, možete da se odlučite i za opciju sa štelujućim amortizerima. Karoserija je spuštena za 15 mm u odnosu na standardna Audi vozila.

Tradicionalno, Audi S line nudi izvanredne performanse. S3 može da dostigne 100 km/h za 4,8 sekundi i postigne maksimalnu ograničenu brzinu od 250 km/h. Snaga zaustavljanja je znatno unapređena pomoću novog električnog pojačivača kočnica i četiri ventilirana kočiona diska.

Udobnost S3 Karakteristična Za Sportska Vozila

Unutrašnjost Audi S3 hečbeka i sedana donosi malo, ali značajno poboljšanje. Sam kokpit je dizajniran tako da bude funkcionalan i prilagođen vozačima sportskih auta.

Jedna od najvažnijih promena u odnosu na Audi A3 jesu sjajna sportska sedišta sa boljom bočnom podrškom. Slično A3 modelu, S3 model ima malu ručicu menjača. Volan je standardan za Audi S line – presvučen perforiranom kožom i ima ravno dno.

U standardnu opremu se ubraja i multimedijski ekran dijagonale 10,25 inča. Ukoliko ste spremni da platite više, može se ugraditi i Virtual Cockpit od 12,3 inča. Unapređene internet komunikacije su sve što vam je potrebno da sa lakoćom koristite navigaciju i daljinski se povežete sa vozilom.

Sa Audi Connect sistemom, vozači mogu da otključavaju/zaključavaju vrata i pokrenu vozilo koristeći pametne telefone. Infotainment sistem je upotpunjen Sound & Olufsen zvučnim tehnologijama koje čini vožnju još prijatnijom.

Uz osnovnu opremu, dobijate mnoge sigurnosne opcije, kao što je pomoć pri skretanju, pomoć pri parkiranju, upozorenje o napuštanju trake i slično.

Dodatno, digitalnu instrument tablu možete ,,pojačati” head-up ekranom, ambijentalnom rasvetom i ostalim elementima.

Kada Mogu Da Kupim Novi Audi S3?

Prodaja novog Audi S3 počinje krajem ovog meseca, a isporuke se mogu očekivati već u novembru. U Nemačkoj, cena S3 hečbeka startuje od 46.302 evra, dok će S3 sedan koštati nešto više – 47.179 evra.

Šta mislite o novim Audi S3 hečbek i S3 sedan modelima? Za nove, interesantne premijere, poput Volkswagen ID.3 ili smele Opel Mokka-E, nastavite da pratite naš auto-moto blog.

Treba vam Audi servis ili Audi dileri? Interesuju vas Audi polovni automobili? Ne znate gde da nađete auto otpad za Audi? Nađite proverene informacije u adresaru na auto-moto-svet.rs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *